Škodljivi laki za nohte in manikure, ki povzročajo poškodbe nohtov

Tudi profesionalne manikure lahko nevede na nohtih povzročijo tudi poškodbe. Previdnost pa ni odveč niti pri domači uporabi lakov za nohte, saj lahko ti vsebujejo izjemno škodljive sestavine.

Nevarni umetni nohti

Pri izdelavi geliranih nohtov se na naš naraven noht nanese posebna raztopina, ki se nato s pomočjo UV luči strdi in ustvari dolg, čvrst, umeten noht. Žal pa postopek iz več razlogov ni vedno varen. Lahko se zgodi še tako spretnim rokam – električna pilica lahko zdrsne in poškoduje vašo kožo ob nohtih, ki jih nato namočite v nevarne kemikalije. Zaradi rane te prehajajo v kri, kar lahko poškoduje vaše živce.

Nikar ne hodite na manikure v salon, kjer opazite sledeče:

• v salonu uporabljajo snovi v neoznačenih stekleničkah

• izdelki imajo izredno močan in čuden vonj

• vašo kožo med postopkom poškodujejo in porežejo

• instrumenti, ki jih uporabljajo, niso sterilizirani

• koža ali nohti vas med postopkom bolijo

• opazite otekanje, rdečico ali druge znake vnetja

Zdravju škodljivi laki za nohte

Ena najbolj poznanih škodljivih sestavin v lakih za nohte je DBP, ki je izjemno uničujoč za spolne organe in spolne funkcije človeka, zaradi česar se laki za nohte, ki vsebujejo DBP, še posebej odsvetujejo nosečnicam. Druge sestavine, ki jih ne želite v svojih lakih za nohte, so toluen, formaldehid in oksibenzon.

Na srečo so proizvajalci lakov že prisluhnili kupcem in številni že izdelujejo varne lake, predvsem brez ‘treh zločincev’, DBP, toulena in formaldehida. Med vrhunskimi profesionalnimi laki, ki omenjenih sestavin ne vsebujejo, so tudi laki Zoya, ki jih v našem salonu uporabljamo.

Pri manikuri prav tako ne uporabljamo ostrih kovinskih instrumentov, ki so lahko za nežno kožo na rokah, pregrobi. Manikure izvajamo na profesionalen in nežen način, ki je prijazen do vaših rok in nohtov in zato ne pušča nobenih negativnih posledic.