Nega obraza

Posebnost našega salona so vrhunske kozmetične nege obraza s holističnim (celostnim) pristopom, ki poleg same nege zajemajo svetovanje o pravilni domači negi kože, o prehranjevalnih navadah, ki se lahko odražajo na koži, fizični aktivnosti in pomenu sprostitve ter pozitivne naravnanosti v današnjem času.

Z uporabo visoko kvalitetnih certificiranih organskih kozmetičnih izdelkov Nourish London in Uoga Uoga, ki so izključno naravnega izvora uspešno rešujemo raznovrstna težavna stanja kože z redno profesionalno in predpisano domačo nego, ter spremljamo rezultate izboljšanja. Naše nege so primerne tako za ženske kot za moškeza mlajše z nečisto kožo kot tudi za zrele kože, ki potrebujejo regeneracijo. In seveda, ker uporabljamo popolnoma naravno in neagresivno kozmetiko, ste dobrodošli tudi vsi, ki imate izjemno občutljivo kožo, saj pri naših negah ne uporabljamo nobenih kemičnih pilingov ali drugih agresivnih postopkov, ki bi vašo kožo lahko dražili.

masaza-glave

Za naše stranke smo vedno dosegljivi na tel. številki 031 373 056 za nasvete o pravilnem ukrepanju ob morebitnih spremembah stanja kože (izbruhi, dehidracija, ekcemi, alergije…), ki se kadarkoli pojavijo.

Ste noseči?

V času nosečnosti je še posebej zaželena previdnost pri uporabi kozmetičnih zdelkov, saj vemo, da ko na obraz ali druge dele telesa nanašamo kremo, njene sestavine prehajajo skozi kožo,  naprej v krvni obtok in tako do ploda v maternici. Ravno zato je v času nosečnosti in dojenja tvegano uporabljati s kancerogenimi in teratogenimi snovmi, hormonskimi motilci in drugimi škodljivimi sestavinami obremenjene konvencionalne kozmetične izdelke.

Da pa vam ne bi bilo potrebno preučevati škodljivih sestavin v konvencionalnih kozmetičnih izdelkih, toplo priporočamo uporabo certificirano ekoloških izdelkov, ki na naraven način negujejo in podpirajo naravne funkcije kože tudi v času nosečnosti in dojenja. In ker v našem salonu uporabljamo le tako kozmetiko, so naše nege zelo primerne tudi za nosečnice.

Klasična masaža obraza 80-90 min

Klasična nega obraza se začne s površinskim čiščenjem kože, ki se nato nadaljuje s primerno izbranim pilingom. Ta s kože odstrani nečistoče in odmrle celice, ter tako omogoči boljšo absorbcijo učinkovin skozi plasti kože. Temu sledi priprava kože na globinsko čiščenje, ki ga izvajamo tako, da iz por očistimo odvečen sebum. Sledi pomirjanje kože, ter vnos hranilnih oziroma vlažilnih snovi s pomočjo maske. Pred koncem obraz in dekolte zmasiramo, ter nego zaključimo z nanosom primerne kreme. Po vaši želji na koncu nanesemo tudi puder.
 

Nega obraza brez globinskega čiščenja 45 min

Nego obraza brez globinskega čiščenja svetujemo predvsem kot vzdrževalno nego ali pri koži, ki ne potrebuje globinskega čiščenja. Nega obsega površinsko čiščenje, čemur sledi odstranjevanje odmrlih celic s primerno izbranim pilingom. Po pilingu je koža pripravljena na optimalno sprejemanje hranljivih in vlažilnih snovi, zato mu sledi primerna maska. Pred koncem obraz in dekolte zmasiramo in nego zaključimo z nanosom primerne kreme. Na vašo željo na koncu nanesemo tudi puder.

Specialna nega za aknasto in nečisto kožo 90 min

Specialna nega je primerna predvsem za zelo nečisto in aknasto kožo, ki potrebuje izdatno čiščenje. Kožo najprej površinsko očistimo s primernim čistilom in naredimo piling, ki odstrani odmrle celice. Nato sledi priprava na čiščenje in nato izdatno čiščenje por. Po čiščenju kožo pomirimo s primerno masko, ter zmasiramo obraz in dekolte. Nego zaključimo z nanosom kreme, po želji nanesemo tudi puder.

Specialna nega za zrelo in utrujeno kožo 90 min

Osnova te specialne nege je uporaba bogato hranilnih kozmetičnih preparatov, katerih osnova so hladno stiskana rastlinska olja, ki imajo izdatno hranilne lastnosti in v njih namočena zelišča. Kožo nahranijo, zaščitijo in negujejo z bogatimi sestavinami kot so kokosovo, sezamovo, makadamijevo, jojoba olje, ognjič, veliki trpotec, sivka, ingver in druge. Nega se prične s površinskim čiščenjem, pilingom in nato nadaljuje z globinskim čiščenjem kože. Temu sledi maska, masaža obraza in dekolteja ter nanos primerne hranljive kreme. Po želji na koncu nanesemo tudi puder.

Specialna nega za suho in dehidrirano kožo 90 min

Specialna nega je primerna za zelo izsušeno in dehidrirano kožo. Pri negi uporabljamo kozmetične izdelke, ki bazirajo na aloe veri, ki je znana po svojih vlažilnih in blažilnih lastnostih, zato je primerna tudi za občutljivo kožo. Tej so dodani različni rastlinski izvlečki kot so ognjič, kamilica, sivka, kumarice in rastlinska olja. Nego pričnemo s površinskim čiščenjem, pilingom in nato po potrebi nadaljujemo z globinskim čiščenjem. Sledi nanos vlažilne maske, masaža obraza in dekolteja in na koncu nanos hidratantne kreme. Po negi z izredno hidratantno linijo bo koža izdatno navlažena in sijoča.

Pomlajevanje z akupresurno masažo 60 min

Akupresura je starodavna kitajska veda, ki temelji na celostnem pristopu delovanja človeškega telesa. Vključuje vse ravni našega zavedanja, tako telesno, kot tudi čustveno, umsko in duhovno. Z namerno uporabo akupresure na našem obrazu, postane le ta učinkovito, neinvazivno, naravno sredstvo za učinkovito pomladitev.

V kitajski zdravilski filozofiji sta zdravje in lepota nerazdružljiva, zato obraz  odraža  notranje zdravje. Gube so rezultat  neravnovesij v telesu, zato je najboljši način za zmanjšanje gub odpravljanje neravnovesij. Po tej filozofiji se  lepotnih težav ne obravnava neposredno, temveč s pritiski prstov na akupresurne točke, ki ležijo vzdolž meridianov na obrazu in drugod po telesu . Tako sprožimo prost pretok energije po energijskih kanalih (meridianih), zaradi česar  organi bolje opravljajo svoje funkcije in telo izloči strupe.  Ker odpravljamo notranje vzroke za nastanek gub in drugih lepotnih težav, kožo  pomladimo od znotraj navzven.

Z delovanjem na akupresurne točke vašega obraza, krepimo povezavo kože, vezivnega tkiva in obraznih mišic, nanje delujemo celostno in izboljšujemo tonus in cirkulacijo.

Postopek tretmaja:

 • čiščenje obraza z mlekom in tonikom
 • akupresura obraza
 • akupresurna masaža obraza in vtiranje aktivnih učinkovin
 • gua sha in žad masaža obraza

Kako z akupresuro učinkujemo na obraz?

 • odpremo in spodbudimo  pretočnost energijskih kanalov;
 • uravnamo prost  pretok Či-ja in krvi;
 • uravnovesimo Yin in Yang; 
 • spodbudimo limfno drenažo;
 • izboljšamo absorbcijo hranil;
 • povečamo dihalno funkcijo kože;
 • normaliziramo izločanje loja in potu;
 • stimuliramo  tvorbo novega kolagena;
 • mehčamo kožo in gube;
 • spodbudimo in reguliramo delovanje notranjih organov;
 • spodbudimo krčenje obraznih mišic – lifting efekt

Guasha in žad

Guasha masaža obraza obraza združuje tehnike kitajske masaže na akupunkturne točke, sproščujoče masaže in kozmetike, ki temelji na naravnih zelišč. Izvaja se s pomočjo posebnih ploščic, ki dosežejo naslednje učinke:

 • Guasha masaža se razlikuje od zahodne masaže v globini delovanja;
 • Guasha aktivira biološko aktivne točke, vse meridiane v telesu
 • Guasha masaža povzroči močan obnavljajoči učinek , spodbuja mikrocirkulacijo in regeneracijo obraznega tkiva;
 • Vključuje proces limfne drenaže, pospeši izločanje toksinov, izboljša procese izmenjave snovi;
 • Koža se začne naravno samoregenerirati.

Uporaba valjčka iz poldragega kamna žada predstavlja sprostitveni tretma za kožo, kar je občutiti že po nekaj minutah uporabe.  Z žad valjčkom poskrbimo za naravno osvežujočo masažo obraza. 

Masaža z žad valjčkom ima naslednje učinke:

CIRKULACIJA – valjanje in masaža kože povzroča cirkulacijo in spodbuja limfni sistem

OSVEŽITEV – s hladnim kristalom osvežujemo kožo in ožimo pore, kar zelo blagodejno občutimo

OBLIKOVANJE – masaža poživlja utrujeno kožo, blaži oteklost in povečuje kompaktnost (povzroča napeto kožo in mladostni videz)

TRADICIJA – žad so kot kozmetični pripomoček uporabljale že ženske v starodavnih cesarstvih.